Urządzenia do przygotowywania potraw
Stoły chłodnicze to niezwykle wygodne meble kuchenne wykonane z nierdzewnej stali. Stanowią one podstawowe wyposażenie kuchni przeznaczonej do usług gastronomicznych. Urządzenia te podobnie jak piece Kromet stosowane są do przygotowywania potraw na szeroką skalę: w restauracjach, barach. Nie mają one zastosowania w domowych kuchniach ze względu na duże koszty eksploatacyjne.
Piece konwekcyjno-parowe umożliwiają w szybkim tempie przyrządzić dużą ilość potraw podczas jednego włączenie pieca. W przypadku dużych zamówień jest to cecha nieoceniona.
Zastosowanie pieca konwekcyjnego
Pod pojęciem urządzenia konwekcyjnego rozumiemy piece, w których dochodzi do rozgrzania powietrza wewnątrz urządzenia, a następnie do jego przemieszczenia za pomocą specjalnych wentylatorów pchających to powietrze do specjalnych filtrów. Daje to gwarancje tego, iż piece Kromet to urządzenia, w których cyrkulacje powietrza zapewnia stałą temperaturę w każdej części urządzenia. Zapewnia to równomierne przygotowanie przyrządzanych potraw. Ponad to piec Kromet w formie parowej nie wysusza potraw.